Zachte t-shirts voor koude winterdagen

Een zacht en warm t-shirt is je basiskledij voor de koude winteravonden. Ben jij deze winter in een blokhut in de bossen of een chalet in de bergen te vinden? Dan weet je hoe belangrijk het is om jezelf in verschillende warme lagen te kleden wil je je goed isoleren tegen de gure buitentemperaturen. Want hoe gezellig het houtvuur ook knappert, als de nacht valt en de tocht door de kieren piept dan reken je toch op je warme plunje om je comfortabel warm te houden. Waarom begint dat bij je t-shirt? Dat leggen we hieronder voor je uit.

Wie iets van isolatie kent weet dat werken met lagen de beste manier is om de kou buiten of de warmte binnen te houden. Dat komt omdat een luchtlaag een heel goede isolatie vormt, en hoe meer luchtlagen je dus tussen je verschillende kledingstukken hebt zitten hoe beter je beschermd bent tegen de koude.

 

Een zacht t-shirt als eerste laag

Als onderste laag wil je liefst een zachte stof die comfortabel en warm aanvoelt. Een zacht t-shirt uit onze uitgebreide collectie is dan de ideale keuze. We selecteren voor onze collectie enkel t-shirtsen t-shirts met v-hals gemaakt uit de meest verfijnde katoensoorten, zo weten we zeker dat je ze jarenlang kunt dragen voordat ze beginnen verslijten maar ook dat ze heel erg comfortabel zullen aanvoelen.

Wil je een t-shirt dat na verloop van vele wasbeurten een beetje hard en oncomfortabel geworden is terug dat extra zachte gevoel geven? Er gaat niets boven een lekker zacht t-shirt. Bovendien kun je elk t-shirt datzelfde zachte gevoel geven dat je kent van t-shirts die net uit de winkel komen. Daarvoor hoef je je t-shirts echt niet met tonnen wasverzachter te wassen, er bestaat een heel eenvoudige manier om dat effect te bereiken. Lees maar.

 

Stap 1: De voorbereiding

Om je extra zachte t-shirt te bekomen begin je met het maken van een mengsel van water en zout of water en azijn in een grote emmer. Neem een hele tas zout of azijn voor elke halve tas water. Door het zout of de azijn zullen de katoenvezels zich openen. Het mengsel zal ervoor zorgen dat het katoen zich uitzet en dat de katoenvezels zich opnieuw netjes in vorm plooien.

 

Stap 2: Het echte werk

Veel werk is het niet maar de belangrijkste stap is je t-shirt ongeveer tien minuten te laten weken in het mengsel dat je zonet gemaakt hebt. Je kunt je t-shirt langer laten weken maar het effect zal niet verschillen of je het nu tien minuten of een hele nacht laat weken. Ook als je t-shirt niet uit 100% katoen gemaakt is kan je dit procedé gebruiken, de resultaten zouden hetzelfde moeten zijn met een mengsel van polyester en katoen.

 

Stap 3: De nabehandeling

Stop je t-shirt nu meteen in de wasmachine met een normale hoeveelheid wasmiddel. Daarna droog je je t-shirt in de wasdroger maar haal het eruit voordat het helemaal droog is. Als je het te lang laat drogen dan gaat je t-shirt jeukerig aanvoelen als je het aantrekt. Laat het dus nog even te drogen hangen en trek dan je lekker zachte t-shirt aan.