Tips bij het afsluiten van een zorgverzekering

Iedere Nederlander heeft een basis zorgverzekering nodig. U kunt deze altijd aanvullen met een aanvullende verzekering zoals die voor een tandarts of fysiotherapeut bezoeken. De zorgverzekering 2016 zit er ook weer aan te komen. Daarom raden wij u aan om uzelf vroegtijdig in de lezen en zo de mogelijkheden te bekijken.

De basis verzekering

Een basis verzekering is voor elke Nederlander verplicht. Deze verzekering dekt de standaardzorg van een huisarts, ziekenhuis of apotheek. Wanneer u deze verzekering heeft afgesloten, kunt u dus nooit voor onverwachte kosten komen te staan. De maandelijkse lasten van een zorgverzekering zullen over het algemeen tussen de €90,- en de €110,- bedragen, afhankelijk van de aanbieder en de invulling van deze zorgverzekering.

 

De aanvullende verzekering

  Een aanvullende verzekering spreekt voor zich. Dit is een verzekering die bovenop de basisverzekering komt. Dit zullen kosten voor de tandarts of een bezoek aan de fysiotherapeut zijn. Het is wel handig om van te voren te bekijken of de vergoedingen opwegen tegen de kosten die gemaakt worden. Bij een tandarts bijvoorbeeld, is het verstandig om een jaarlijks bezoek uit eigen zak te betalen wanneer u weet dat u uw gebit goed onderhoudt. Wanneer u een kind verwacht is het ook verstandig om te kijken naar een aanvullende verzekering. Een deel hiervan wordt wel vergoed, maar wanneer u in het ziekenhuis wilt bevallen zullen sommige kosten niet worden gedekt. In sommige gevallen is het nodig om een medische acceptatie te krijgen bij de verzekeraar. Zij zullen hierbij een korte vragenlijst aan u geven en op basis hiervan bekijken of ze u zullen accepteren als klant.

Advies

Wanneer u van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, raden wij u aan om allereerst diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van het aanbod en de werkwijze. Zo kunt u met aansprekende verzekeraars eens contact leggen en zodoende de geschikte verzekering voor u kiezen.