Leven in een houten huis

Veelal wordt ons over de telefoon gevraagd of onze houten huizen geschikt zijn om in te leven. Veelal wordt afgevraagd of een wand van 68mm voldoende isoleert om de woning warm te houden. Of veelal horen we vragen over de levensduur van een houten woning. Zodra een geïnteresseerde bij ons de showroom binnenloopt en een kijkje komt nemen in ons houten kantoor van 72 m2 vallen de vraagtekens vaak weg. Je voelt al snel hoe fijn het kan zijn om in een houten huis te wonen.

Graag ga ik even kort in op hoe het is om in een huis van hout te leven. Ook komen enkele quotes van klanten van ons naar voren.

Houten huisje binnenkant

Een klein houten huisje met een knusse zithoek

“Nadat wij een houten chalet bij Blokhutwereld (red. onderdeel van Mantelzorgwereld) hadden besteld zaten we vaker op de camping dan thuis. Toen hebben we na 3 jaar besloten een woning van hout op maat te bestellen. 150 m2 met verdieping. Gewelig; een droom komt uit!” – Familie Trompper

De isolerende werking van hout

Hout heeft een bijzonder goede isolerende werking. Door de wanden van 68mm dikte ontstaat er een ontspannen warm binnenklimaat. Echter kan er een hoop kou door de vloer komen en kan de warmte via het dak verloren gaan. Dat kan heel gemakkelijk opgevangen worden door de mantelzorgwoning bij de vloer en het dak extra te isoleren. Mantelzorgwereld levert hier isolatiemateriaal bij die tussen de dragers van de vloer geplaatst kunnen worden. Voor het dak zijn extra liggers nodig waar het isolatiemateriaal tussen geplaatst kan worden. Voor de vloer adviseren wij een vloerisolatie met een minimale R-waarde van 1.8 tot 2.7. Voor het dak adviseren wij een minimale R-waarde van 2.7 tot 4.05.

Wandisolatie

Ook de wanden kunnen geïsoleerd worden tot een dikte van maar liefst tien centimeter. De wandisolatie kan binnenwands worden aangebracht, maar het is ook mogelijk om de buitenwand te isoleren. Elke variant heeft zijn voor en nadelen. Vraag onze experts voor een afspraak en maak de juiste keuze!