Comfortabele overhemden voor de mantelzorg

Comfortabele overhemden zijn de basis van een goede garderobe. In je garderobe hangt vaak de wat meer comfortabel kleding. Maar ook de gelegenheidskleding. Bij een intensieve taak als mantelzorg hoort toch vaak meer comfortabele kleding. Zo ook bij overhemden. Ga niet voor het strakste overhemd. Maar bijvoorbeeld voor een heerlijk flanellen overhemd. Flanellen overhemden zijn dan de perfecte keuze, want in tegenstelling tot katoen hoopt zweet zich in flanel niet op. Daardoor blijft je hemd comfortabel droog en lekker zacht, wat je toch mag verwachten van een hemd dat je draagt om er makkelijk in te kunnen bewegen. Ideaal als je wat comfortabeler moet bewegen.

 

Waarom elke man enkele flanel overhemden moet bezitten

Flanel is niet de meest gebruikte stof voor overhemden. De meeste hemden zijn natuurlijk gemaakt van katoen of van een mix van katoen en synthetische stoffen, maar toch hebben flanel overhemden wel degelijk hun plaats in je garderobe.

Ze zijn namelijk om te beginnen lekker warm terwijl ze toch goed ademen. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die het wisselvallige herfst- en lenteweer in onze contreien te slim af wil zijn. Je kan dankzij die kwaliteit het flanellen hemd ook heel goed bovenop je dagelijkse plunje dragen, als een soort jasje

Daarmee komen we meteen bij de tweede reden waarom flanel hemden fantastisch zijn: ze zijn zo ongelooflijk veelzijdig! Of je nu naar school of naar je werk moet, een vergadering moet leiden of gewoon iets wilt gaan drinken met vrienden, je staat altijd stijlvol in je flanellen overhemd. Ze zijn functioneel voor allerlei gelegenheden en je ziet er altijd casual maar netjes uit in een mooi flanellen overhemd.

Je hebt flanellen overhemden ook in zoveel verschillende kleuren dat je elke dag van het jaar wel een andere leuke combinatie kunt dragen. Je past ze daardoor perfect aan aan je persoonlijke stijl en je stelt er al snel een originele outfit mee samen.

 

Wist je dit?

Wist je dat flanel oorspronkelijk enkel werd gemaakt uit gekaarde wol? Karen is het proces waarbij wolvezels meer gelijkmatig verdeeld worden en parallel worden getrokken waardoor ze zachter aanvoelen. Vandaag de dag gebruiken sommige textielmakers deze techniek ook nog, al worden veel flanellen shirts ook deels uit katoen of synthetische vezels gemaakt.

Flanel werd ‘uitgevonden’ in de 17e eeuw in het Britse Wales waar landbouwers flanellen hemden droegen om hen te beschermen tegen het ongure weer. Andere buitenarbeiders namen deze traditie over en al snel werd het flanellen overhemd op verschillende plekken in Europa een echte hit.

Het is de Amerikaanse Hamilton Carhartt die het flanellen overhemd aan de overkant van de Atlantische Oceaan hielp introduceren. Zijn kledingbedrijf wilde kledingstukken maken die perfect geschikt waren voor de Amerikaanse arbeidersklasse. Om dat doel te bereiken deed Carhartt veel onderzoek bij Amerikaanse spoorwegarbeiders die hij z’n producten liet uittesten om hun degelijkheid te kunnen bewijzen. Het bekendste Europese merk met flanel in de collectie is waarschijnlijk Kronstadt, de Kronstadt overhemden staan dan ook bekend als erg comfortabel.